Blue Sky Tag: 11 of Me

Wednesday, May 03, 2017

Assalamualaikum and hello gaisss. First of all tengs for brother Qbal Ramlan for tagging me on this challenge. Never done this before act. Hahaha. So kekok bila dpt cabaran macam ni. *sambil gelak kekekokan* πŸ˜‚ Huhuhu. Actually, I am not really an active blogger but bila ada benda camni masa lapang di waktu cuti sementara tunggu degree ni terisi la jugak. Hehe. So dengan ini saya menerima cabaran ini! Lets go!

First of all,

This is the rules:

🌸 Answer their 11 questions
🌸 Tag 5 people
🌸 Give them 11 questions to answer

Soalan-soalan bro Qbal Ramlan:

1. Bila dapat satu kuasa teleportasi, dan boleh kemana-mana saja sesuka hati. Manakah tempat yang nak pergi. Kenapa?

🍦 Kalau la di beri peluang untuk dpt kuasa teleportasi tu.. first sekali mestila nak pergi Mekah sebab teringin nak buat haji dan umrah. Then, Japan of course! sbb nak rasa dan tengok sendiri culture diorg sebab ramai org cakap bagus kan. Third one is Korea Selatan sebab one of my lecture cakap dorg punya negara best! Lebih kurang dengan Jepun je tapi still nak pergi ahahaha. Lastly, nak travel around Europe because that are my dream since I was in High School ✌

2. Nyatakan dua movie pilihan dari negara Jepun, Amerika, China, Korea, Filipina dan Thailand.

🍦 For this question act I don't really understand but I'll just answer with my own understanding k?


     πŸ™ Jepun:

          - Heavenly Forest (this movie worth to watch for me la. Selalu ulang bnyk kali.)
          - The Liar and His Lover (ni pun samalah sebab I love the genre so much!)

    πŸ” Amerika (act tak layan sgt movie from America, I more to British)


    🍜 China (sama jugak tak layan china sgt tai Taiwan layan la. Cerita Our Times sumpah best!)


    🍣 Korea:

        - Unforgettable ( ni best cerita pasal friendship)
        - Miracle in Cell no.7 (I rasa most of us dah pernah tgok sbb cerita ni best sgt sgt sgt)

    🍑 Filipina:

        - Bride for Rent (cerita ni lawak!)
        - Must Be Love (mesti tgok sbb ada Daniel and Kathryn. Sapa layan Filipina drama mesti tau!)

    🍀 Thailand:

        - A crazy Little thing Called Love (meninggalkan kesan dalam memori zaman remaja.)
        - 3 AM (cerita seram tau)

3. Kalau diberi peluang untuk memilih hadiah pada harijadi. Hadiah apa yang akan diminta? kenapa?


🍦 Nak sebiji kereta dan sebuah rumah ahahahaha. K tinggi sgt tu angan angan. Paling paling tiket flight pergi Jepun pun jadila hahahaπŸ˜†


4. Empat perkara yang tak disukai.


🍦 1. Marah marah tak tentu pasal.

     2. Cakap kat depan sorang sorang.
     3. Bergaduh dengan orang.
     4. Cicak, katak, dan biawak.

5. Pelakon favourite lelaki/wanita. 3 orang.


🍦 Tak kisah kan negara apa pun ahahaha.


    πŸ‘¦ Lelaki:

        - Zahiril Adzim
        - Sato Takeru (Oguri Shun still dalam hati)
        - Lee Jun Ki

   πŸ‘© Perempuan:

       - Nadiya Nisa
       - Park Shin Hye
       - Amyra Rosli

6. Apa 5 perkara yang boleh buat anda gembira? 


🍦 1. Makan

     2.Tengok cerita
     3. Pergi travel
     4. Rehat
     5. My Family


7. Kalau berpeluang nak menjadi orang lain dalam masa satu hari. Siapa yang korang nak jadi? kenapa?

🍦 Tak nak jadi sapa sapa cause I love myself so much okay! Haha.

8. Satu perkara kecil yang buat korang happy gila.

🍦 Bila crush senyum kat kita. I know it's a bit silly right? Haha but it's true okay. Ia membuatkan aku rasa happy hari hari aku. K over plak.

9. 5 orang yang paling penting dalam hidup.

🍦 1. My Babah
     2. My Ibu
     3. My Siblings
     4. My friends
     5. My Husband (bakal belum ada pun lagi. Masih muda okey!)

10. 1 perkara yang korang boleh buat tapi korang taknak tunjukkan. (bakat unik)

🍦 Act I dunno what is my bakat but I think I feel comfortable when I am drawing. Tapi taklah cantik macam pelukis. Bolehlah, so-so. I love drawing since I was in preschool. So tu la kot bakat I. Oh masuk bakul angkat sendiri pulak *gelak ayu*

11. Pendapat korang tentang blogger yang sombong? (Sila jujur... hehe)

🍦 For me, I think diorang bukan lah sombong, maybe dorg just too busy sampai tak sempat nak berinteraksi dengan another blogger. Just think positively. Act cakap kat diri sendiri gak sebab I bukanlah jenis yg selalu update blog but yeah sometimes I need to check it out my blog. Masa tula baru perasan ada orang komenlah and etc. This is what I think la. Ahaha. 

So I think that's all for my answers and now I would like to tag some of the bloggers to answer my question. Hehehe. 

1. Frrxnh
2. Jo
3. Nurul Lee
4. Nurul Rasya
5. Maisarah

So here my questions:

1. Apa pengalaman paling best dalam hidup?
2. Senaraikan favourite drama Malaysia, English. Jepun and Korea.
3. Kalau diberi peluang pergi konsert Afgan, korang nak pergi ke tak? Kalau nak dengan sapa?
4. Share experience tentang movie Harry Potter from 1 to 8.
5. First time jatuh cinta umur berapa.
6. Pandai masak ke tidak? Kalau pandai pakar dalam apa (western ke, kampung ke dessert ke etc..)
7. Benda apa yg korang rasa palin bodoh pernah buat dalam hidup ni.
8. Nyatakan genre music apa yang korang suka.
9. What do you think of yourself?
10. Apa korg buat bila korang rasa down.
11. Senaraikan 10 benda or orang paling penting dalam hidup korg.

Itu sahaja daripada saya selamat menjawab! Bye.

5 comments:

  1. wuuuu... banyak gila sama dengan Qbal. Terutama bab movie dengan pelakon tu. Semua dah pernah tengok. Best gila. Lagi2 Bride for rent. Lawak kut dengan perempuan tu.

    Oguri Shun!! Park Shin Hye! ya! Qbal pun kipas-susah-mati depa.πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    ReplyDelete
    Replies
    1. Really! Bestkannnn! first time jumpa orang yg pernah tengok semua cerita yg saya tengok. Hahaha. Tak ramai yg tau cerita yg saya listkan tu. Really nice to know you!

      Delete
  2. Thank you tag nurin xD

    would try to this as soon as I can

    ReplyDelete
  3. hi kak uyun. done hahaha

    http://messarah.blogspot.my/2017/05/blue-sky-tag-11-of-me.html

    ReplyDelete

Powered by Blogger.