Saturday, 11 February 2017

Drama Review: Goblin

Assalamualaikum and hello guys✋. Okay kali ni nak buat review pasal drama Goblin yang aku baru je habis tgok tgh malam semalam *tgh malam ke? pagi buta kot. ahahaha*. Sebelum tu meh aku lanje poster citer ni:



Ok aku tau citer ni dah lama dah keluar, aku je yg lambat sikit. Kekeke. Citer ni bagi aku sangat best sbb aku memang suka citer citer fantasy camni. So citer ni berjaya menarik minat aku dan membawa aku merentasi fantasi mereka. HAHAHA. Ayat takleh blah.😂 





Cerita ni pasal Goblin yang mencari Bride dia utk tarik pedang keluar dari badan dia utk dia tamatkan riwayat hidup dia. Ok aku tau korg mesti tak faham kalau aku terang. HAHA. Sbb aku memang tak reti nak terang untuk cerita ni. So korg boleh la tgok sendiri cerita ni k. Aku bagi 10 out of 10 sbb genre dia kena ngan taste aku sangat sangat. Kat bawah nanti aku listkan why korg kena masukkan drama ni dlm korg punya watchlist. 



These are the reasons why korg kena tgok cerita nieh:

🌼 Sebab jalan cerita dia sangat menarik dan tertarik kau memang daboom!

🌼 Pelakon dia ialah Gong Yoo ngan Lee Dong Wook. Yg ni memang aku paling sukalah sbb dua dua my favourite. Ahahahahaha. K gatal. Tapi diorg berjaya menghidupkan watak mereka dengan baik sekali. Nak tau dorg jadi apa kena lah tgok sendiri. MUAHAHAHAHA.

🌼 Then, cinematography dorg sgt sgt superb. Lokasi penggambaran *eh ayat skema* dia memang sgt nice dan lawa giler!Thumbs up for the good work!👍

🌼 Lastly, semua Original Sound Track (OST) dia memang gempak giler habis. *pergh dia punya nak describe tu. haha.* Jadi siapa siapa yg kalau tgok cerita lepas tu gila kat OST dia boleh geng la dengan aku. HAHAHA. Penyakit aku bila habis tgok satu drama tu, aku akan dengar OST diorg sampai telinga tak boleh terima dah. Spesis tak boleh move on ni.😏


Scene yg paling takleh lupa yg aq rasa dorg memang handsome giler.

Punca segala punca yang buat aku melekat dengan cerita ni sampai habis.😂

Ok tu je yg aku boleh sharekan dengan korang pasal citer nie. Untuk sesiapa yg tatau Gong Yoo ni pun belakon dalam train to busan yang aku pernah review jugak sebelum ni. hehe. So apa tunggu lagi cepat cepat tgok. Bye bye!

Sini aku sharekan link kalau nak tgok drama ni:




8 comments:

  1. Replies
    1. kannnnn. yeay ada geng!. aku dah cakap dah. Hahaha

      Delete
  2. Ini koleksi terbaru dalam hard disk, gigih tak menyabar copy dari kawan. Tak sabar jugak nak tengok! Kawan I tu dah rewatch Goblin, tak tahu berapa kali dia nak tengok sebab tak boleh move on katanya! Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha! Selamat menonton. Serious cakap memang best citer nieh. I also can't move on yet. Hahaha.

      Delete
  3. Wei berapa hari kau habiskan Goblin ni haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok. macam mana aq letak gif tu aq carik kat tumblr gif goblin pastu keluar la pastu save pastu letak la dalam post. ahahaha. Goblin ni aq habiskan dalam tiga malam sbb siang aq keluarkan. hehehe. menjawab tak persoalan kau.

      Delete
  4. I personally like ost sung by ailee better

    ReplyDelete

 

I am Henlof Template by Ipietoon Cute Blog Design